Förberedning av tobaken

Påverka hela processen från råtobak till konsistens genom att tillverka ditt egna lössnus eller portionssnus. Från noga utvald råvara tillverkar vi våra egna snussatser på plats i fabriken i Kosta. Även våra aromer är egna blandningar som dessa tillverkas från råvaror här på plats för maximal produktkontroll i alla led. 

Genom en mer eller mindre helt manuell process av invägning och blandning av de olika tobakssorterna packas dessa varsamt tillsammans med alla dom tillbehören som behövs för att tillverka 2 kilo färdigt lössnus. 

Blandning av tobak för hand
Flisad råtobak

Flisa & Mala Tobaken

Efter vi har vägt upp blandning av olika tobakssorter är det dags för att flisa ner tobaken till en mindre storlek. Därefter går tobaksblandningen vidare till kvarnen där maler vi tobaken för att få exakt rätt kornstorlek.

Beroende på hur vi maler tobaken kan vi på så sätt få ut olika kornstorlekar på snuset som resulterar i tre olika sorter som finns i våra snussatser. Medium, grovmald och extra grovmald.

Mald tobak

Väga och Påsa

När tobaken har gått igenom både flisen och kvarnen är den redo för att hamna i en påse. Vikten på innehållet är noga framtaget för att kunna resultera i två kilo färdigt snus. 

Varje påse vägs och kontrolleras manuellt för att säkerställa att vikten stämmer och att påsen är helt försluten innan den godkänns.

Påsad tobak

Tillbehör i Snussatsen

Varje snussats innehåller lämplig mängd tillbehör som består av havssalt, natriumkarbonat och gummi arabicum. Även dessa påsas upp per automatik och kontrollvägs för hand.

Packa Snussatser

Tobaksblandningen, tillsammans med sina tillbehör samt en snusdosa och en manual läggs slutligen varsamt ner i i sin låda och är redo för leverans till sin slutdestination.

Läs mer om dom olika snus sorterna här

Bra att ha länkar

Här nedan hittar du länkar till recept som finns på hemsidan, vad som kan vara bra att tänka på vid val av salt i snus. Men även hur du bakar ditt snus i tryckkokare och dom olika dofterna som kan uppstå vid snusbakning.

Varukorg
Rulla till toppen