Letar bäst som letar först.

Nu är det snart en hel månad sedan jag senast förgyllde någons förväntansfulla besök till postlådan med en elräkning, Ica-kuriren eller en skriftlig anmodan från Kronofogden och sedan klev ur statstjänstemannakostymen för att ta helg.

Att vara någons brevbärare nu för tiden är inte samma jobb som när jag började på Posten för arton år sedan, de handskrivna breven och vykorten är betydligt färre och även om det finns en och annan pensionär som fortfarande vinkar glatt och vill växla några ord när man kommer har jag sällan med mig något som gör någon riktigt uppspelt.

Det allra roligaste är så klart att dela ut lite större paket med många frimärken och namnet på något av barnen i hushållet skrivet i gammaldags handstil. När mormor eller farfar ger mig förtroendet att vidareförmedla en födelsedagspresent går jag gärna ur bilen och uppför många trappsteg om paketet inte får plats i lådan, trots att vi inte skall lägga tid på sådan så kallad “överservice” längre. “Överservice”, vad är det för ord egentligen, det heter väl bara service?

Själv får jag ofta handskrivna brev sedan något år tillbaka och periodvis känns varje dag som julafton när jag kliver in genom dörren hemma och tittar ner på hallmattan. Den guldkanten på tillvaron har jag som så mycket annat det förbrödrande och försystrande snuset att tacka för.

Både jag och mina bloggkollegor här på Snusfabriken och på Tobakskemi har tidigare skrivit om den utbredda kulturen att byta hemstånkat snus med varandra. Jag kan bara ännu en gång framhålla hur roligt och lärorikt det är. Den här sommaren har jag snusat så mycket gott snus gjort av andra att jag knappt hunnit röra mitt eget.

Några använder naturens egna kryddor som pors, johannesört eller björksav, andra olika sorters rusdrycker, men de allra flesta får fram just sin favoritsmak med hjälp av Tobakskemis fina utbud av kvalitetsaromer.

Tobaken i snuset kan vara rena färdiga satser som bara är smaksatta fantasifullt, eller också kreativa blandningar av flera olika. Byter man till exempel ut några hundra gram av tobaksmjölet när man ska baka sin Pitbull mot Medusa, Virginia, eller någon annan sort man är nyfiken på, får man genast ett snus med annorlunda smak och konsistens och inte sällan hittar man en ny favoritblandning.

Mitt förslag är därför att du tittar in här i butiken och låter fantasin sväva iväg en liten stund, för ryktet säger nämligen att det dessutom finns ett paket gömt någonstans bland produkterna just nu. Säg bara inte att det var brevbäraren som skvallrade om det…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *