Snusträff 2024 hos Snusfabriken.com

Wow vilken snusträff !

I lördags var det inte bara årets första Snusträff 2024 som hölls här på Snusfabriken, det var även den absolut första Snusträffen i våra nya lokaler sedan flytten från Åfors – och vilken träff det blev!!
Med strålande sol, glada människor, gott snus, småländska äventyr, mat och gemytlig stämning blev detta verkligen en träff att minnas.

 

Snusträff 2024. Snusfabrikens lager rundvandring

Att dofta i varandras egentillverkade snus är mycket uppskattat. Snusträff 2024

 

STORT TACK alla som deltog på Snusträff 2024 !

En hel del av de gamla rävarna var på plats men även några nykomlingar vågade sig också hit till snusträff 2024, vilket gjorde det hela extra roligt. Vi hoppas innerligt på att ni kommer haka på nästa snusträff som kommer att hållas efter sommaren semestertider.
Snusare från alla Sveriges håll och kanter hade lyckats ta sig hit. Den som rest längst denna gång var Andreas Olsson som kommit hela vägen uppifrån Sandviken, tätt följd av vår nya medlem av gemenskapen, Johan från Gotland.

Och ja, att Pär från Gaia och Stingfrees alldeles egna Bengt åkte från Stockholm är inte fy skam det heller! Vi är jätteglada att ni kom och umgicks och visade oss era produkter och ert härliga umgänge.
På fredagen smygstartade vi som var på plats lite smått med Aimos legendariska stuvade makaroner och falukorv marinerad med mesquite i kombination med några väl valda drycker som slank ner. Det blev allt ett gött häng det.

Lördagen bestod först och främst av väldigt mycket minglande. Snuslådorna åkte fram, tipsen haglade och stämningen var på topp. Vår VD, Aimo Pekkala, höll ett välkomsttal och därefter blev det en rundvandring i våra lokaler. Där visades hela verksamheten upp, men intresset var givetvis störst gällande portionssnusmaskinen och kokeriet där våra snuskokare är uppradade.
På lagret drog Aimo igång ett snusbak och vi fick smaka helt nykokat, ljummet snus vilket inte alla hade provat förut, inklusive undertecknade (Samuel och Klara).

Efter lunchen, som för övrigt tillagades av våra egna eminenta medarbetare i vanlig ordning, blev det utflykt upp till Kosta Glasbruk för att uppleva glasriket på nära håll. Den korta färden till glasbruket gick med Kostas eget favorittåg ”Pysen” och jag tror aldrig jag sett så glada gubbar, det måste vi göra om igen en annan träff!

Glasbaren på Kosta Boda Art Hotel fick sig ett besök såklart. Det är nämligen svettigt att kolla glasblåsning, så en öl i baren med undervattenstema helt i glas var välbehövligt innan vi hoppade på tåget hem till fabriken igen.
Under hela hemresan underhöll Mikael Rothsten och Andreas Olsson oss tågresenärer med varsin gitarr, magiskt initiativ killar!
Väl hemma hade vår grillmästare Henrik Jerner förberett kvällsmaten och vi tog alla vid där vi lämnade innan vår utflykt. Umgänget fortsatte, prillor byttes med både tips och råd gällande bakning och smaker och snuset var i största fokus, ja ni vet hur det brukar gå till..

I samband med att mörkret föll över fabriken tände vi ett ljus för att hedra minnet av vår medsnusare Patrik Andersson som tyvärr förlorade kampen mot cancer nu under våren. Det blev en fin stund att dela minnen från tidigare träffar där Patrik varit med och förgyllt tillvaron.

 

Patrik Andersson vår medsnusare. Snusträff 2024

 

Resten av natten röktes det cigarrer, pimplades bira och annat och nya bekantskaper knöts långt in på småtimmarna.
Nu har sorlet tystnat i våra lokaler och våra hembakande vänner har hittat till sina egna kök igen (hoppas vi, ska någon efterlysas får ni höra av er!).

Här på Snusfabriken är vardagen återigen tillbaka där vi packar era ordrar, maler tobak och håller på med diverse galenskaper med minnena från helgen fortfarande färska.

Tack igen alla som tog sig hit, vi ser fram mot nästa träff lika mycket som ni!

Snusträff 2024Snusträff 2024Snusträff 2024Snusträff 2024Snusträff 2024

Snusträff 2024Snusträff 2024Snusträff 2024Snusträff 2024

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *