Historia om Cigaretter

De första cigaretterna framställdes i Spanien under 1800-talet. Det har sedan många år tillbaka funnits en viss trend bland soldater med cigaretter, men även vattenpipa. Soldaterna fick hålla hårt i sina vattenpipor, då fiendens skottlossning kunde förstörde deras vattenpipor.

Men dom kom då på att man kunde rulla in tobaken i pappret, som även användes till för krutet. För att sedan sätta eld på det och röka de. Cigaretter har haft sin popularitet sedan de brittiska soldaterna befann sig i Krimkriget. Det var under Krimkriget som turkiska medborgare lärde britterna hur man rullade egna cigaretter.

Cigarrettfilter vs Cigaretter utan filter

Cigaretter med filter har en tunn bit av filtreringsmaterial oftast gjord av cellulosaacetat vid den ena änden av cigaretten för att filtrera ut en del av de skadliga ämnena innan röken inhaleras. Man kan även uppleva att rökningen ger en mildare effekt med ett cigarettfilter. Marlboro Crafted Blue cigaretter har ett filter gjort av cellulosaacetat.

Cigaretter utan filter har inget sådant filtreringsmaterial, vilket innebär att röken direkt inhaleras utan att passera genom något filter. Detta kan leda till att mer skadliga ämnen når lungorna hos personen som röker cigaretten.

Det är dock viktigt att notera att cigaretter är skadliga för hälsan oavsett med eller utan cigarrettfilter.

Släng dina cigarettfimpar

Det slängs ungefär 1 miljard fimpar på gator och torg i Sverige varje år. När du rökt din cigarett bör du slänga din cigarettfimp i en behållare avsedd för cigarettfimpar. Dessa behållare finns utplacerade runtom i Sverige.

Perforering på cigarettfilter

Idag finns en perforering mellan filtret och pappret på vissa cigaretter som gör att man enkelt kan bryta av filtret, om man föredrar att röka cigaretter utan filter. Detta görs vanligtvis genom att hålla fast filtret på din cigarett och böja eller vrida cigaretten så att filtret bryts av från cigaretten. Tänk på att återvinna den avbrutna delen på korrekt sätt.

Varukorg
Rulla till toppen