En Snussats Hållbarhet

Förvaring och hållbarhet av snussatser

Många har redan börjat bunkra upp sina personliga lager av snussatser inför den, till största säkerhet, kommande punktskatten för övriga tobaksprodukter som även inkluderar snussatser. Den nya tobaksskatten för övrig tobak föreslås gå igenom 1 juni. I och med detta har även frågan om de torra snussatsernas hållbarhet dykt upp i snusforum och in till vår kundtjänst.
Svaret är att en snussats, som man behöver värmebehandla, i princip har en obegränsad hållbaret om man förvarar den på rätt sätt. Att förvara på rätt sätt är inga svårigheter.

Planerar du att långtidsförvara snussatser råder vi dig att förvara snussatsen i den plastförpackning och påse som du fick det levererat i. Har du en snussats där tobakspulvret är förpackat direkt i plastburken bör du hälla över tobaken i en plastpåse, knyta igen och lägga tillbaka denna i plastburken.
Förvara sedan snussatserna under normal luftfuktighet som är omkring 40 – 60%. Platsen där du förvarar ska vara fri från andra dofter. Ett garage är med andra ord oftast inte något bra alternativ.
Ett kallförråd eller garderob funkar utmärkt även om temperaturen går långt ner under 0 grader så länge du förvarat tobakspulvret i plastburken och påsen. Annars finns risken att tobaken frystorkas och stor del av tobakssmakerna försvinner i denna process.
Det är faktiskt inte alls ovanligt att råtobak i balar förvaras i kallförråd som utsätts för flera minusgrader vintertid, dock är brukligt att plasta in balar i dessa fall.

Så vad har vi kommit fram till. Förvarar du bara snussatserna under normal luftfuktighet och i en miljö som är fri från övriga dofter, då kommer snussatserna att hålla för flera generationer framöver. Planerar du att bunkra snussatser innan skattepåslaget så är det med andra ord inga bekymmer att lagra snussatser. På Kungssnus Snussatser och Prillans Snussatser för lössnus har vi storköpspriser, dessa priser presenteras på produktsidorna.

Fridens Liljor
Aimo Pekkala
Kungssnus

3 kommentarer för “En Snussats Hållbarhet

  • Eva Nykvist

    Fråga: var är allt lössnus, göra-eget-satser?? Är de uppköpta pga skatten? Min handlare menade att försäljningen av snussatser ligger i gränslandet för om det är lagligt el inte och han hade inget att sälja. Ska de försvinna eller – är det bara pga skatten, undrar jag. /Orolig

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.