december 2020

Lägesrapport Freaksnus

Nyheter

Det görs en del snus av experimentartad karaktär i mina och Gruvfrugans Youtube-klipp, men det är inte ofta det kommer någon uppföljning på hur det blev egentligen. Här är åtminstone någon slags facit på ‘Freaksnuset’ jag gjorde på bl.a nässlor, humle och tjuvskott för några veckor sedan.

, , , ,

Lägesrapport Freaksnus Läs mer här »

Odla tobak genom att killgissa. Del 3

Nyheter

Resan mot egenodlad tobak fortsätter med den tredje delen av den här personligt vinklade och subjektivt enögda odlingsguiden. Nu skall vi kavla upp ärmarna på brottarlinnet och så smått börja gå till handgripligheter.

, , , , , , , ,

Odla tobak genom att killgissa. Del 3 Läs mer här »

Hembakat snus på hemodlad tobak.

Nyheter

Det kanske har blivit väl många filmer från mitt kök när jag bakar snus senaste tiden (men så har jag också 20 kilo färdigt snus jag nog aldrig hinner snusa upp också). Hur som helst, i det här klippet bakar jag ett snus som kommer att heta Grufstugans no:6 och det innehåller ingen Burleytobak alls.

, , , , ,

Hembakat snus på hemodlad tobak. Läs mer här »

Snuselier 2

Nyheter

Det har varit mycket den senaste tiden. Jag har skrivit två långa texter om tobaksodling och gjort världens godaste snus i tre filmer på kort tid och efter en sådan urladdning måste man slå sig ner och pusta ut en stund. Det gör man som bekant bäst med en rejäl pris snus, gärna ur en dosa någon annan stånkat ihop.

, , , , , ,

Snuselier 2 Läs mer här »

Odla tobak genom att killgissa. Del 2

Nyheter

Allrajt, då kör vi igen! I den första delen av den här enkla guiden till tobaksodling sade jag att det egentligen bara är att blunda och peka på några tobaksfröer eftersom det är jättesvårt att säga vilka sorter som kommer att fungera bra för någon annan. Det håller jag fast vid, men det är inte

, , , , , ,

Odla tobak genom att killgissa. Del 2 Läs mer här »

Odla tobak genom att killgissa. Del 1.

Nyheter

Andra tobaksodlare gör säkerligen saker på andra sätt än de jag tar upp här och det är inte osannolikt att deras lösningar är mycket bättre. Jag kanske till och med gör ett och annat helt fel, men det har alltid blivit både tobak och snus till sist ändå.

, , , , , , , , , , , , , ,

Odla tobak genom att killgissa. Del 1. Läs mer här »

Varukorg
Rulla till toppen