Agent V7 Extra Grovmald letar vidare.

Tidigare i år berättade jag om min halsbrytande jakt på en av de sista lådorna Pandoras box 001 i det här inlägget. Förutom att jag klarade mig levande hem igen från det äventyret med en låda av den limiterade upplagan av lössnussets motsvarighet till högadelns oväntat rejäla käftsmäll, tillredde jag därefter ett av de godaste snus jag smakat. Starkt som djävulen i nikotin, men med den perfekt avvägda tobaksblandningens unika karaktär och portvinets fruktiga kittlande av de smaklökar som fortfarande kunde stå upp själva.

Vill man ge sken av att vara lite mer unik än man egentligen är kan man dock aldrig luta sig tillbaka mot tidigare framgångar. Kungssnus Pitbull Original Extra Grovmald hette en gång i tiden Kungssnus Standard V7 Extra Grovmald och hade en etikett som redan idag andas svunnen tid, nostalgi och exklusiv kärlek för de som varit med längre än mig, rätt många alltså.

Jag antar att det mesta av innehållet är sig likt i den senaste versionen, men om jag ska kunna lura någon att jag bakat snus sedan tidernas begynnelse krävs att jag får tag på äldre versioner av snussatser som jag kan stoltsera med i lögnaktiga blogginlägg som det här. Så småningom hoppas jag komma över en CUTHOF Limited edition också, men det får Agent Cuthof eventuellt berätta om i ett senare inlägg.

När man letar efter antikviteter och klassiker inom allehanda oral verksamhet i allmänhet och oraltobak i synnerhet hamnar man ofta kring trakterna av Ljusdal i Härjedalen, dock inte alltid. När inte ens Ljusdal räcker till finns det några olika sätt att gripa sig an problemet.

Ett av de mindre vanliga är att bege sig till Egypten och där söka kring faraoernas gravar. På senare år har forskare upptäckt höga halter av ämnen som inte borde finnas i de 4000 år gamla och rejält mumifierade kungakropparna. Bland annat kokain. Vi vet ju att kokaplantan endast går att odla på sydamerikanska bergssluttningar och nikotin som förekommer i tobaksblad anses inte ha kommit till andra kontinenter från Amerika förrän Columbus seglade snett i slutet av 1400-talet.

Finns det nikotin så finns det Standard V7 Extra Grovmald som man brukar säga, problemet är bara att egyptierna inte anses ha kunnat bedriva handel tvärs över Atlanten för så länge sedan. Dels hade inte utvecklingen av kryssningsfartyg och fraktpråmar kommit så långt och dels fanns på den tiden ännu inga av de för tobaksimport helt nödvändiga tullarna och skattetabellerna. Det vi har kvar som enda möjlighet att komma över lite klassiskt tobaksmjöl är följaktligen med hjälp av utomjordingar, eller aliens om du vill.

Ingen vet exakt när utomjordingar började lägga sig i våra jordsliga angelägenheter, men med tanke på de geografiskt orimliga halterna av rusmedel i mumiers benmärg var det minst 3800 år sedan. De kommunicerar så klart inte på något sätt som är begripligt för oss, varken 3G-telefoner, 5G-master, Hotmail eller röksignaler har lyckats nå fram till dem. Mycket talar för att man bara får försöka blunda hårt och tänka det man vill säga dem. Det eller att nöja sig med smulor.

Jag nöjer mig nästan alltid med smulor och begav mig därför till Gizaplatån, en känd avstjälpningsplats för UFO-sopor sedan årtusenden. Med hjälp av endast mina bara händer och en exakt kopia av Knut Fredrik Ljunglöfs tjänstemonockel som jag låtit bygga efter originalritningen sökte jag dag som natt under flera timmar igenom området. Till slut fann jag det jag sökte, en helt obruten låda Kungssnus Standard V7 Extra Grovmald. Kvarlämnad av utomjordingar och faraoer, bortglömd sedan länge.

Jag har ännu inte bestämt om den skall tillredas i tryckkokare eller ugn, eller om jag helt enkelt skall låta mumifiera den så att jag kan ha den med mig i nästa liv.

2 kommentarer för “Agent V7 Extra Grovmald letar vidare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *