Bloggpremiär, Coronasnus och otålighet  

Så var det min tur då att få det ärofyllda uppdraget att få börja blogga på Snusfabriken.

Andreas Olsson

Andreas Olsson

Jag heter Andreas är snart 35 år och bor i en liten by utanför Sandviken, med sambo och barn. Musik ligger mig varmt om hjärtat och ska väl inte ljuga och säga att mitt intresse för snusbakning blivit enormt stort på senare år och mer och mer blivit en livsstil.

Kungssnus och Prillans snussatser

Kungssnus och Prillans snussatser

Mitt intresse för att börja göra mitt eget snus började någon gång under 2014, av ren nyfikenhet och för att spara några kronor. Många olika fabrikat blev det i början med målet att få en så bra kopia som möjligt utav min gamle trotjänare från affären.

Efter ungefär 2-3 år var jag rätt nöjd men vågade inte laborera mer utanför ramarna än det jag var nöjd med. Men då öppnades en ny värld när jag tog steget att skifta en dosa med en annan snusbagare jag lärt känna genom snusgrupperna på Facebook. Helt plötsligt kunde man smaksätta sitt snus med nästan vad som helst insåg jag och det snus jag skapat innan börjar kännas rätt trist i jämförelse.

Detta blev snabbt en hobby snarare framför att jag skulle spara några kronor. Och man fick många nya vänner på köpet. På bilden är ett trevlig minne från  snuskryddarhörna på en snusträff utanför Örnsköldsvik sommaren 2019

Trevlig snuskryddarhörna på en snusträff utanför Örnsköldsvik sommaren 2019

Smaksättningshörna

Ett gott tips jag kan ge till dig som läser detta är att ta chansen att åka över till en likasinnad på en kaffe eller varför inte en snusträff så garanterar jag du kommer få överflöd på ny inspiration hem till dina snusbak.

Vi spolar fram bandet lite. Förra våren åkte jag på Covid-19 och tappade helt lukt och smak under några veckor som helt klart var en rejäl prövning för en snusmumrik. Något som säkert är ett problem även idag för många där ute. Jag testade en massa olika varianter av snus men ingenting gav mig något tills jag hittade min räddare: Kungssnus Pandoras Box Batch 5.

Pandoras Box Batch 5

Pandoras Box Batch 5

Jag fick tipset att testa något rökigt och denna i sig själv är mycket smakrik och rökig vilket gav mig det lilla som behövdes för att snus skulle ge mig något. Denna är mycket god helt naturell även när smaklökarna är i schack så den kan jag varmt rekommendera om du inte hunnit testa den redan.

23 Mars frösådde jag detta året.

23 Mars frösådde jag detta året

Detta är mitt tobaksland som fortfarande är täckt av is. Just nu är jag mer taggad än någonsin att få vända lite jord och förbereda för min andra odlingssäsong. Jag känner mig lite lugnare denna gången och fick dra mycket lärdomar längs vägen förra året. Men i slutänden gav det mig 9,1kg torrtobak på 69 stycken plantor vilket jag är mycket nöjd över.

I skrivande stund är jag givetvis jätteivrig på att se första livstecknet i mina krukor och givetvis kommer jag uppdatera er längs vägen under sommaren

 

I väntan på att tobaksfröna ska gro

I väntan på att tobaksfröna ska gro

Hoppas ni tyckte det var trevlig läsning för helt klart var det trevligt att skriva av sig lite.

Ha det fint så länge!
Andreas Olsson

4 kommentarer för “Bloggpremiär, Coronasnus och otålighet  

  • Daniel

    Låter jättenajs det där. En liten by utanför sandviken skrev du…det låter nästan så man skulle ”våldsgästa” hemma hos dej å prova lite hemmaodlat å så. Bor själv i Hofors så det är ju typ en stenkast från dej. Ha det gött grabben Med vänlig hälsning, Daniel

    Svara
  • Mange B

    Visste om att du bloggade, men har inte hunnit läsa något av dina alster ännu ;-). Skall ta en dag i solen och gå igenom, ser fram emot det. Kämpa på grabben!!!

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *